Dimension lukuvinkit, toukokuu 2019
Matematiikka ja luonnontieteet ovat siitä hyviä oppiaineita, että vaikka itse tiede etenee hyvin nopeasti monellakin mittarilla arvioituna, niin on paljon asioita, jotka eivät vanhene koskaan, ja opetussisällöissä on paljon samanlaista kielestä ja kulttuurista riippumatta.
Matematiikkalehti Solmu ilmestyy kolme kertaa vuodessa. Se on luettavissa verkossa https://matematiikkalehtisolmu.fi/ ja koulujen tilattavissa paperiversionakin. Tänä vuonna on ilmestynyt jo yksi numero, mutta vanhemmatkin jutut voivat kiinnostaa edelleen niin kuin Niklas Hietalan Piin ja taun päivät.
National Centre for Excellence in the Teaching of Mathematics julkaisee useita matematiikan opettamista käsitteleviä verkkolehtiä, esimerkiksi erikseen alaluokille Primary Magazine ja yläluokille Secondary Magazine. Näkökulmat vaihtelevat opetusideoista opettajaidentiteettiin. Tuoreimmassa numerossa kerrotaan muun muassa miten irrationaaliluvut (engl. surds) ja twitter liittyvät yhteen: https://www.ncetm.org.uk/resources/52732.
Science in School on eurooppalainen EIROforumin tukema ilmainen tiedelehti. Siellä on sekä aiheartikkelita että suoraan luokkaan vietävissä olevia opetusohjeita. Sen voi tilata paperisena tai sitä voi lukea verkosta https://www.scienceinschool.org/.
Tuoreimmassa numerossa kerrotaan muun muassa, mitä tietoa Aeolus-sääsatelliitti kerää sääennusteiden pohjaksi ja miltä kädenjälkesi bakteeriviljelys näyttää kahden, kolmen vuorokauden kuluttua. Lehden kuvitus on muutenkin runsasta ja laadukasta.